Zdjęcia podwozia samochodu Octavia II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafalmiazga
    Classic
    • 2012
    • 1

Może komuś się przyda.

Jeżeli ktoś chce założyć u siebie w O2 FL kierownicę multifunkcyjna a ma sterownik 5K0 953 549 C (na zdjęciu poniżej)

musi zakupić sterownik o oznaczeniu 5K0 953 549 B (wygląda identycznie jak ten powyżej, różnica "na oko" to literka B). Jest to sterownik w wersji Highline, który obsługuje multikierownicę oraz temopomat. Teoretycznie to wszystko powinien też obsłużyć sterownik 5K0 953 549 D (też wersja Highline) jednak założony do auta (zdjęcie poniżej) nie przyjmował kodowania tempomatu, czyli go nie obsługiwał (przynajmniej z tą wersją softu).

Na zdjęciu poniżej różnica wizualna miedzy sterownikami 5K0 953 549 (z lewej) a 5K0 953 569 (z prawej).

Podsumowując:

5K0 953 549 C - wersja Midline - obsługuje tempomat, komputer.
    5K0 953 549 D - wersja Highline - obsługuje multifunkcję, komputer. Nie obsługuje tempomatu (myślę, ze jest to zależne od wersji softu).
    5K0 953 549 B - wersja Highline - obsługuje multifunkcję, komputer oraz tempomat (praktycznie nie osiągalna na polskim portalu aukcyjnym). Ja swój zakupiłem u naszych skośnookich przyjaciól. :szeroki_usmiech
  • herbu
    Classic
    • 2010
    • 9
    • Octavia I combi (1U5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Witajcie
    Nie wiem, czy to dobry dział do mojego tematu, a jeśli nie, to wybaczcie i proszę o przeniesienie tam gdzie trzeba.
    Znajomy potrzebuje do pracy, którą pisze, zdjęć podwozia Skody Octavii II. Najlepiej benzyniaka 1.6, ale innymi też nie pogardzi. Próbowałem mu pomóc szukając na necie takich zdjęć, ale za bardzo nie ma, a jeśli są, to raczej takie szczątkowe, których nie za bardzo da się się wykorzystać.
    Generalnie poszukuję zdjęć podwozia, w szczególności silnika, skrzyni biegów, tłumika i zawieszenia - czyli kilku zdjęć.
    Jeśli ktoś miałby możliwość wykonania takich zdjęć gdzieś na kanale, czy podnośniku, byłbym bardzo wdzięczny.
    Mój mail: [email protected]
    Dzięki i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=94595

Komentarz

Pracuję...